Sunday, November 21, 2010

video


video

 JODOH DAN TAKDIR
*BY MISK*


Selalu aku berdoa kepada Yang Maha Esa
Moga dikurnia seorang ratu di jiwa
Tempat untuk kuluahkan segala rasa
Perasaan yg tersimpan seribu satu makna

Di kala aku keseorangan
dia penghibur dan jua peneman
hati yg sayu tidak kesepian
duka dan lara tiada keresahan

Ya Allah tidak ku pinta yg menawan
tidak kuharap yg hartawan
bukan jua kerna kedudukan
cuma kudamba insan yang sepadan

Kasihnya sejati bukannya kerna paksaan
biarpun derita yg menjadi rintangan
ketulusannya yg tiada bandingan
tercipta ayu indahnya peribadi insan


Ps: sgt meyentuh jiwa lagu nie sbb ia lebey mjurus kepada doa dan harapan seseorang kpd seseorang yg lain.. semoga psgn yg kita diidam2kan dimakbulkan Tuhan.Jodoh itu ada dimana2,cuma kita je xtaw siapa,dimana,bagaimana sj..Sesungguhnya wanita yg baek unt lelaki yg baek.....




> Nziela DPinkyroses / MyBlackstar <
0653pm 21.11.10

Friday, November 12, 2010

(( Suka Vs Terkejut ))


salam...hohoho......
esok mau pulang....!!!!yeaaahhhhhhhhhhh...
best3...
ase nikmatnya dunia....
Hanya Allah je la yg tau betapa xsabarnya ziela nak balik kangaq...
tp mlm ni ase "semacam" pun ada...
xtaw le apa yg mewisokan ati kechik ni...
adakah ziela ni..???ermmmm...hahaha,xmungkin!!
Arhhhhh....myb ni perasaan ziela je kot..better lupakan je...hehehehhe (tetiba mood angau dtg..lalalala,sj je)..

Esok balik sowang2,...perhhhh, mesti nikmat kan...ase bebas plak..haha..
pe la kabar owg kg kan...hope mangsa2 bnjir tu ok2 la kat sana..
alhamdulillah,umah ziela xmsuk ayiaq walaupun kat luar umh ayiaq dh nk naek....hhuuhuh..
time bnjir tu, 3 family kot mai berteduh kat umah ziela...myb ni hikmah kot umah ziela xmsuk ayiaq bah...
sbb pa,ziela tau pya ayah ngn mak ziela xsuka menumpang2 kat umh owg ni...
~Alhamdulillah~

k la, mlm ni xde mood la nk write story dlm
 "diary hati si budak kecil"...
mood ilang...sbb??hmmmmm...rahsia!!!heeeeeee...

pe pown,doakan ziela slmt balik esk k...windu plak nnti nk write somethin kat my blog ni...
xpe2, nnti2 kita jumpa lagi...

windu kalian...


ehhhh...jap2...xabis lagi...tetiba ase de bhn lak nk menulis...
nk taw, td de la kwn ziela post somethin  kat FB,
ziela lak "tertekan" pe bnda la yg dy sent...
kwn lama kan, ingt bnda "ok" la...last2 ntah kuiz pe yg dy sent xtaw le.
ziela bkn sengaja nk tekan taw...seyes!!
tau x bnde pe tu...????
eissshhhh...subhanaAllah, getaq bdn2..sejuk tgn2...
de pulak kwn ziela post @#@!^^ kat FB.
yg ziela lak nk detele la, ntah pe yg ziela klik,tetiba nek kat home friend ziela bnda tu,...bkn sowang,byk!!!
Arhhhhhh!!!!!! geram thp babeng sgt2.
ye la, nk delete tp terklik share...(meyb kot)
so,kat sini...b4 nk wat pape..jgn suka2 je klik...
(jgn gopoh2 sgt mcm ziela td)..
bahaya kot.

xpe la, ziela arap sgt owg yg ziela "tersent" tu x pk pape...wiso3. 

Ya Allah, SubhanaAllah.....
Cool down bebey....
....::hmmmm...::


nZIELA dPINKYROSES/myblackstar
02.39am 13.11.10 my room_ukm





Thursday, November 11, 2010

DIARY SI ANK KECIL ::part1::

::BISMILLAHIRAHMANIRAHIM::

Ermmm.....nak tulis pa eikkk???ermmm...(mengeluh lagi..hahahahahha)....
Okla..sebenaqnya, ziela pun bwu lagi dgn dunia blog ni,....owg kata xhebat mana pown...bawu nak bertateh...
(mood: merendah diri,,ngeeeee ).
 Why i choose " DIARY HATI SI BUDAK KECIL" sbg title blog ziela ???

Sbb ziela ase tingin sgt nk share sume pkra, pengalaman, kisah hidup, impian ,angan-angan bersama2 ngn ampa2 sume....kan de istilah 

"SHARING IS CARING"

so, i try to make my blog same like my diary...ziela mmg suka tulis diary ni...tp bukan dlm buku diary.. Ziela lagi selesa tulis dlm kertas..
pastuuuuuuuuuuuuu tulis le pape nk tulis... :)
selalunya time geram kat orang ka,xpun time angau...hahhahahahah....lepas tulis, ziela buang la kertas tu...kat toilet ka,tong sampah ka, baling kot tingkap ka....heee
bukan pa, wiso klu "insan" dlm diary ziela tu yg baca....masak time tu!!!
(takut kantoi sebenarnyaaa...)

Skunk ni, musim cuti sem kat UKM..hampir suku manusia blik la....
tiket ziela 13.11 ni....back to kngar, INKAYS. de 2 ari lagi nk balik...bored plus menyesal pon ada skunk ni...jeles kot tgk depa balik kg..tp pe yg untungnya,ziela leh mengarut2 dlm blog ni..
Kat umah xda tenet..( sj nk pujuk jiwa sendiri ja ni..huuuuuu). 

Ntah la, bila dok umah..tingat nk mai sini, leh jumpa kwn2..jumpa admire ziela (tibajaaaaaa..), mengomen kat FB, kira de bnda la nk dibuwatkan...

Tp dok umah lg teramat2 best la kan...Mmg x dinafikan la kan..
Ye la, kat umh leh men masak2 ..
(pandai msk ni taw,kira mcm leh jd bini owg dh la.huhuk,yeke??~~~), 
suka kemas umah, tlg ayh p berniaga, bela pets2 ziela, men ngn ank2 menakan 
(bhs baku: anak sedara), n yg pling mjadi hobi ziela..owg kata xpenah jemu la, tgk tv smpai nk meletop la tv tu!!

Ckp je crite apa, sume ziela bedal... tp yg "halal" la kan...
Ziela x p la cinima2 ni..hohoooo
ERmm...Crita yg ziela suka tgk,,,sume jenis katun mcm spangebob, crita2 P Ramlee, drama2 melayu ni...ziela layan je sume.. Klau 1 tu kan de cite P Ramlee kat tv...ziela sggup bergaduh ngn adek...
hahahah..yg bestnya ziela yg menang..adek ziela plak yg mengalah...
Haahahha, dy "hormat" tu.. :) 

Eissshhh, ase jahat pulak kan, adek mengalah ngn angah dy..
..fuushhhh...time kechik2 dulu,ingt lg,...
ziela sllu "mengkarate" tgn dy..sian plus ase bersalah pun ada...Pd insan tersayang, MOHD ZULHILMI-maap adek naaaa, nnti angh beli PS4...hahha..kita men puas2!!

oklah....ni part ni, ziela ase stkt ni je la kot...nnti "diary" part 2 akn muncul lg,,,
 ~slm syg~
Nziela Dpinkyroses/Blackstar2010








Wednesday, November 10, 2010


lyrics of 150 juta

by fynn jamal



Untuk kali ke seratus lima puluh juta



mereka tanyakan engkau soalan yang sama
"hei kenapa kau masih lagi mahu kan dia?"
"apa kau buta?apa kau pura-pura suka?"

Di seratus lima puluh juta kali itu
di depan semua engkau tarik tangan aku
yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu,
sambil ketawa engkau bilang satu persatu

"Dia mungkin bengis seperti singa"
"tapi dia nangis tonton cerita korea"
"dia mungkin keras bila bersuara"
"tapi dia jelas jujur apa adanya"

Aku lagi kenal dia

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
aku pesan padamu apa yang bakal jadi
"engkau dan aku mungkin ada tidak serasi"
"kau sangat manis,aku ini pula dawai besi"

Di setiap seratus lima puluh jutanya
aku pun dalam hati semacam tak percaya
apa kau lihat padaku, jujurkan saja
terus kau cubit daguku sambil berkata

"Sayang mungkin baran tak kira masa"
"tapi sayang tahan kalau salahnya saya"
"sayang mungkin saja keras kepala"
"tapi sayang manja bila kita berdua"

Saya kenal sayang saya

Buat apa dicerita bahagia kita rasa
biar tidak dipercaya, peduli orang kata
baju ronyok tak apa asal pakai selesa
berkilau tak bermakna kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
tapi bisa nangis semata demi senja
suaraku keras tak berbahasa
kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
mana boleh tahan angin cemburu buta
dan aku sengaja tunjuk keras kepala
aku punya manja kau saja boleh rasa

::Rahsia kita berdua::



nziela dpinkyroses/blackstar
11.35am_11.11.10
ps:sj la share lagu ni....
#hope sume suka la,,,nnti kita letak lgu laen plak..ngeeee*
DIKAU WANITA BIASA*

Kata pujangga…

perempuan bagaikan angin


lembutnya melenakan


ributnya menggusarkan.

Adakalanya mereka seperti ibu


menyaji kasih, menghidang sayang


adakalanya mereka seperti anak


ingin dibelai, minta dimanjakan


adakalanya mereka seperti nenek


berleter seadanya, merungut semahuannya.

Namun,..


itulah teman kembara dalam kehidupan yang sementara ini


bahagia dan derita kita sangat berkait dengan mereka


dan kerana itulah mereka digelar gadis,perempuan..atau wanita.

Maka....
Ketuklah  hatinya,,Tanya apa pintanya..
Mungkin ada sesuatu yang ingin dia katakan
Tunggu apa lagi..try la p tanya…..
Jgn biarkan dy pendam lama-lama
Ala….keras-keras kerak nasi pun…klau letak air sejuk
……  Lembutlah   ..….
Emm...pandai-pandailah  memujuk…
Bukakan telingamu..cuba amati suaranya…
Gunakan pendekatan ayat-ayat yg berseni
Xpa..walau persis kasanova bertaraf tinggi…
Kerana dlm soal hendak menjaga hati
Perlu ada kesefahaman dan saling menyayangi…
Jgnlah dikau turutkan sangat rasa ego dan beremosi.…
Takut kang si dia lari….
Hah….time tu,baru nk tergigit jari !!

Tetapi…ada spesis yg anggap patah tumbuh hilang berganti….
Esok lusa adalah yang datang mengisi
Namun..dlm situasi begini….
Dptkah kita yakin bahawa yang dtg dulu
 akan sama dengan yang akn dtg nnti….


Arhhhh….benci!!!
Jgn ingt semua wanita itu ladies…
Yang mudah hatinya dijual beli…
Ditolak kesana kemari….
Bila susah…boring…baru nk cari..
Bila bergaduh…mula la nk cuba larikan diri…
Agak-agak nak protes,biar dalam dua tiga hari..
Bg mereka..tu kan strategi…
Masing-masing dalam hati…
“…What ever…more better ,i just wait n see”
Biasalah…time tu soal maruah ,ego kan lebih tinggi…
Kang kalau kita yang mengalah…
Nmpak sngt kita tu lemah…
Masa tu
Mkn pun xkenyang..tidor xlena..mandi xbasah
Xpa..Bukan ada dah orang nk kisah.

Duhai wanita..
Bangunlah sayang…
Hidup ini masih panjang…
Banyak lagi ranjau akan datang menjelang…
Hadapilah dengan jiwa yang tenang…
Banyak-banyakkn berzikir,beristigfar dan bersembahyang
Jgn khuatir dan bimbang…
ALLAH itu Maha Pengasih Maha Penyayang

Ingat….
Dalam situasi ini
fikiran telah ditawan perasaan
sebaiknya, perhaluskan kata, perindahkan bahasa
jinakkan perasaan, hadiahkan senyuman.

                    Nukilan:Nziela dpinkyroses/black star
   13 Disember 10_8:58pm




((KISAH MALAM))

Tatkala aku mencari bait-bait kata..untuk ku ayamkan menjadi rantai2 bibik kata keluhan rasa…hatiku bagai terpalu dengan ketukan bunyi-bunyi keresahan jiwa yang kian merobek kewarasan akal…mengapa perasan ini  harus wujud? Aku cuba untuk mengelak..namun kian aku mencoba..kian galak ia menghampiriku..

Arhhh…semua ini hanya mainan perasaan saja..
Perasaan yang coba untuk menutup mata..
Menipu sedaya upaya..
Agar aku jadi semakin kelam dan buta..

Adakah aku sedang diuji
Kini aku mencari kesilapan diri
Mungkin aku ada terlepas pandang itu dan ini…
Mungkin juga ia  lahir atas kekhilafan aku sendiri..

Ya Rabbi…ya Fattah..ya Alim..
Kau bukakan pintu hatiku
Kurniakanlah aku cahaya hidayahMu
Agar mampu menyuluh aku mengharungi segala kegelapan dunia yang kian palsu..

Nukilan:Nziela DPinkyroses
Date:forget it..
Time:oo.00


Malam ini…malam yang sunyi…
*sunyi/PENAT *






.::SANG ARJUNA::.

Wahai sang hati…ingin sekali ku katakan
Bahawa aku sangat menyayangimu…
Bahawa aku sangat menghargaimu,
Bahawa aku amat menantimu,
Bahawa aku amat mencintaimu..

Tiada kata-kata indah yang mampu ku cobekkan lalu ku berikan padamu..
Aku tidak mampu untuk berikan semuanya itu…
Bagiku..
Biarkan aku hya menanti kehadiranmu





 P/S:lama dah ziela wat,,,xsangka mlm ni bru publishkan...hahahah..